Fisket är stängt tills vidare……


Fiska regnbåge på Öland. Du behöver inte åka upp till älvarna för att uppleva charmen med att flugfiska. Vi erbjuder både fiske med flugfiske spö o kastspö med flöte o fluga. Fiskedammarna gör det möjligt att få ut allt det roliga av att fiska utan att behöva traska till svårtillgängliga ställen eller att vara långt ifrån andra aktiviteter och bekvämligheter. Parkering och toalett finns i direkt anslutning till fiskdammarna.

Det finns även grill att låna.

Kom till oss på Borgholms Stug o Fiske. Vad är mer avkopplande än att fiska?

   • 200:-   i max  3 timmar
   • Ni som inte vill släppa tillbaka regnbågen betalar 150:-per fisk oavsett vikt
   • Finns ej längre spö att hyra
   • Fiske mellan 07.00 – 21.00
   • Agna ej tillåtet
   • EJ lämpligt för små barn
   • Har ni inte flugfiskespö finns  flöte och fluga till försäljning att montera på eget kastspö

   

  Vill du fiska? Du är välkommen att titta förbi när du vill. Men för att vara säker på att vi är på plats är det bra att boka tid. Fisket är öppet April-September. Ring Stefhan 0708797370

  Fisket bedrivs med flugspö i två stycken dammar om tillsammans 4000 kvm. Fisket pågår april-september

  REGNBÅGE: Oncorhynchus Mykiss Eng: Rainbow trout Tys: Regenbogenforelle Fra: Truite arc-en-ciel Regnbågen är en medlem av laxfiskfamiljen Igenkänningstecken är det breda rödvioletta bandet längs sidorna. De svarta prickarna återfinns på sidor, rygg- och stjärtfena. Regnbågen kan väga upp till 15 kg och bli 80 cm lång. Vanligast ligger vikten på vild regnbåge under 1 kg medan odlad väger mer, men sällan över 5 kg. Arten inplanterades i Sverige på 1890-talet. All regnbågsfisk som finns i svenska vatten är odlad. Felaktigt kallas den ibland ”forell” då den på tyska heter ”regenbogenforelle”. I Sverige finns den i vilt tillstånd endast när den planterats ut för sportfiskeändamål. Smaken är ganska lik laxens och färgen på fiskköttet kan variera från ljusbrunt till rosa, rött eller nästan vitt. Regnbågen är av hög kvalitet året om och den som saluförs är odlad.Regnbågen är omtyckt hos sportfiskarna.